5 sätt att bli av med rynkor

Det finns många faktorer som påverkar för tidig åldrande av huden och utseendet av rynkor. Felaktig kost, ökade stressnivåer, hudexponering för UV-strålning och dålig sömnkvalitet. Allt detta orsakar att de första tecken på åldrande kan förefalla mycket snabbare än vad som anges av biologisk ålder. Även i mogna människor kan du motverka uppkomsten av nya rynkor och fördjupa befintliga, och Botox nämns inte här. Så vad är de 5 sätten att bli av med rynkor?

Först ta hand om huden från insidan

Innan du flyttar till en skarpare arsenal för befintliga rynkor, se till att inga nya visas. Kom ihåg daglig rengöring av huden av talg och talg, eftersom de är en allierad till de fria radikaler som påskyndar hudens åldrande, liksom uppkomsten av rynkor. Använd också en balanserad kost, rik på gröna och röda grönsaker, rik på vitamin E och antioxidanter, som är en allierad i kampen mot rynkor. Källan till ung och hälsosam hud äter bland annat i den dagliga kosten tomater, morötter, spenat, persilja, valnötter och solrosfrön. Du kan inte heller glömma ordentlig bevattning. Att dricka rätt mängd vatten garanterar upprätthållandet av korrekt vatten- och lipidhantering i huden, vilket är en skyddande barriär och påverkar dess tillräckliga flexibilitet.

Använd närande dag och nattkräm

Att applicera en fuktkräm bredvid rätt fuktning från insidan kan också vara ett lämpligt vapen i kampen mot rynkor. Om du redan har sett de första tecknen på åldrande, välj krämer som inte bara är fuktgivande utan också utglattar och stramar huden. Rynkkräm består ofta av hyaluronsyra, men också andra värdefulla ingredienser. Ett bra sätt att fördröja åldrandet är användningen av naturliga krämer, som innehåller de värdefulla vegetabiliska oljor, som påverkar fördröjningen av åldrandet och penetrerande genom lipidskikten i huden. Dessa inkluderar bland annat arganolja eller jojoba. Ofta innehåller naturliga krämer också xylitol-björksocker, som skyddar mot fria radikaler. Naturligtvis kan anti-rynk krämer innehålla retinol, som dock inte är lämplig för någon hud, eftersom det kan orsaka irritation. För att undvika obehagliga effekter måste du först applicera en fuktkräm.

UV-skydd

Rynkorna påverkas också av UV-strålning, för att inte accelerera måste bildandet nödvändigtvis använda krämer eller primers med UV-filter. På vintern har du råd med ett 15 SPF-filter, medan det på sommaren måste vara minst 25 SPF. Du kan inte glömma att bära solglasögon, eftersom skurning bidrar till bildandet av kråka fötter.

Fototerapi och Botox – hur bli av med rynkor

Ett effektivt sätt att bekämpa rynkor kan vara ljusterapi som används i skönhetssalonger. Actinoterapi stimulerar cellerna för att producera kollagen, vilket påverkar den signifikanta minskningen av rynkor och hudstramning. Det är ett alternativ till botox som är känt och används ofta av kvinnor i äldre ålder. Injektioner av botulinumtoxin i säkra doser är givetvis mycket effektiva. Men du bör välja ett beprövat estetiskt medicinskåp, samt en läkare som har hundratals behandlingar bakom sig. Dåligt gjort kan det lamma några av ansiktsmusklerna.

Applicera masker

Många människor i kampen mot rynkor masker används ensamma beredd, t.ex.. Med yoghurt och gurka, banan, olja eller ris. Det är svårt att bedöma deras effektivitet, men det är säkert att rätt sammansatta naturliga ingredienser också kan närma sig och fuktar huden.

Att kämpa med rynkor bör vara omfattande från insidan och utsidan. Endast den här åtgärden kan låta dig njuta av att se yngre hud. Därför är det värt att använda beprövade och bekräftade metoder för att eliminera tecken på åldrande.