Allt du behöver veta om psoriasis

Psoriasis är en störning, som om någon dyker upp, kan du bara agera så att symptomen lättas, minimeras – i många fall helt osynliga. I samhället är det tyvärr misstänkt att det är en smittsam sjukdom. Detta måste dock nekas, det är en sjukdom som inte kan smittas. När det gäller orsakerna till denna sjukdom, har de hittills inte klart identifierats och bekräftats.

Var kommer psoriasis från? Vad är dess orsaker?

För närvarande finns det många teorier som förkunnar vad som orsakar sjukdomen, men hittills har ingen av dem har ännu inte bekräftats vetenskapligt och inte bekräftats i kliniska prövningar. En teori är att det är en autoimmun sjukdom – en sjukdom där kroppen börjar attackera kroppens egna vävnader för okända och oklara orsaker. En lika populär teori är att psoriasis är en familjestörning som överförs från föräldrar till sina avkommor.

Vad är symptomen på psoriasis?

Denna sjukdom uppenbarar sig vanligtvis mellan tionde och fyrtio år. Men det betyder inte att det inte kan diagnostiseras hos äldre eller yngre personer. De första symptomen på sjukdomen är det rödbruna klumpar i olika former, som sticker ut mot bakgrund av mycket frisk hud, och som ligger till största delen på knän, armbågar eller i sakrala regionen, skinkor, händer eller fötter. En sådan yta, på vilken det finns förändringar, är täckt med en silverskala som bygger upp. Detta beror på det faktum att sjukdomsutbrottet är kåt. Dessa förändringar har tyvärr ökat över tiden. Dessutom är psoriasis också uppenbart på naglarna – små, svåra att märka hål i plattan visas på dem. Naglar som påverkas av detta tillstånd är bräckliga, gulgade och stratifierade.

Vad är behandlingen av psoriasis?

I detta fall används huvudsakligen extern behandling, användningen av orala droger gäller endast när användningen av den tidigare inte ger de önskade resultaten. I början av behandlingen måste du avlägsna höljet farmakologiskt med användning av läkemedel, där du kan använda keratolytiska preparat med salicylsyra i kompositionen. Förbehandlad hud behandlas med salvor som cygnolin och vitamin D-derivat. Det finns också fall där immunosuppressiva läkemedel måste användas, vilka har effekt på immunsystemet. Mycket, som en form av terapi, används även fototerapi och sålunda bestrålning av huden. För att vara effektiv tar det ungefär tjugo behandlingar som sker 2-3 gånger i veckan.

Denna sjukdom, som visserligen inte smittsam kan faktiskt visas alls och i alla åldrar, men om du märker de första symptomen ska de ignorerar dem, eftersom en snabb upptäckt av sjukdomen och genomföra lämplig behandling gör symptomen kan vara praktiskt taget osynlig.