Gemensam smärta – de vanligaste orsakerna

Felaktig hållning, slouching och lång vistelse i en position, främst sittande, leder till smärta i ryggraden och bildandet av inflammation. Om artrit intervertebral vi kan nå mycket obehaglig åkomma i form av starka, kującego smärta som strålar längs ländryggen-sakrala, skinkorna, höft, lår bakre delen av benet till foten. Smärtan förlamar musklerna och gör det svårt eller omöjligt att gå. Detta är en kort egenskap av ischias.

Ischias – akut ryggmärgsbråck

Skada på nervsjukdomar är en följd av skivfel eller ökad fysisk ansträngning. Människor som aldrig hade tränat och plötsligt börjar intensiva maraton fördömer inte bara för artrit i knät, men också intervertebral. Alla aktiviteter måste utföras med huvud och måttlighet, eftersom plötslig och mycket hög belastning på ryggraden påverkar ryggkottsböjning och inflammation.

Hur man försvarar mot ischias?

För att inte leda till akut artrit i nedre ryggraden, bör plötsliga rörelser undvikas, våldsamma stående och onaturliga förändringar i position. Överbelasta inte genom att ha för tunga väskor eller ryggsäckar. Om du arbetar i sittande läge måste du ta korta pauser då och då, och till och med göra några stretchövningar. Spasticitet är också en belastning på ryggraden som orsakar degenerativa förändringar i lederna. Vi måste därför se till att inte lägga till extra ballast till honom, och när det gäller bantning gäller inte drakoniska motion och gradvis och bäst under ledning av professionella öka bördan. Dessutom bör du äta bra och ge kroppen alla nödvändiga näringsämnen, vitaminer och makro och mikrodelar. Kvaliteten på sömnen är också mycket viktig. Det har länge varit känt att sömn på en för mjuk madrass är ohälsosam för ryggraden. Det är nödvändigt att ge honom den mest upprättliga hållningen under sömnen, med andra ord sova bäst på plattan och på baksidan. Naturligtvis är det känt att kroppsställningen ändras upprepade gånger under sömnen, så det är viktigt att välja rätt madrass.

Om vi ​​har lider av degenerativa smärtor, bör vi ge upp fysisk aktivitet?

Oavsett ålder, efter härdning av inflammation, bör normal aktivitet utföras. Det är värt att göra sport. Ett bra val för att stärka äldre människors leder är nordisk gång. Den naturliga förlusten av kollagen kan kompenseras bara genom fysisk aktivitet och en balanserad diet. Det är också värt att cykla och simma, eftersom det har en bra effekt på muskler och leder. Självklart, om du inte har varit fysiskt aktiv före, bör du inte börja med cykling eller simning maraton. Innan någon fysisk aktivitet kan man inte glömma uppvärmning, eftersom det kan skydda oss från senare problem med muskler och leder, det vill säga ömhet och inflammation.