Haluks – orsaker, symtom och behandling

Haluks är valgusformade tår som inte bara ser estetiskt tillfredsställande, men också orsakar smärta, rörelseförmåga och val av lämpliga skor. Tendensen till haluks kan vara genetiskt bestämd eller resultatet av felaktiga hanteringsmetoder när det gäller val av skor.

Hur skapar du haluks?

Crooked palms uppstår som en följd av mekanisk deformation av fingrarna som orsakas av att ha den felaktiga, fel på det monterade skor. Alltför smala höga klackar orsakar trycket på tå och att utveckla en platt fot sektion, den karakteristiska slitage överdrivet hög eller dåligt utrustade med en insats gjuten skor. Också är fetma orsaken till metatarsal benförskjutning och abnormt stöd av fötterna vid tre punkter. I detta fall är vikten av kroppen inte baseras enbart på den del av metatarsal på båda sidor och på hälen, men przedostopiu – i fallet med alltför smala skor eller höga klackar hela foten – oftast i fallet med illasittande platta skor. Båda dessa situationer leder först till den tvärgående platypodien, och sedan för att ytterligare deformationer förknippas med hallux eller hallux belastning. Du kan också ha genetisk predisposition till haluksów. De uppstår ofta hos människor som har så kallade Egyptisk fot eller längre längsta tå i foten.

Hur man behandlar haluks

Det finns många sätt att behandla haluks. Först och främst när de första symptomen uppträder bör behandlingen genomföras så att problemet inte förvärras. Då kommer endast den kirurgiska behandlingen att lämnas. Du kan använda speciella gelpadsar. De är berikade med oljor och skyddar den smärtsamma platsen. När fingrarna är snedvridna kan kilar och separatorer användas för att återställa rätt läge, vilket minskar smärta också. Denna lösning används för personer som har haluksy och överlappande fingrar. Å andra sidan skär i droppformade eller T-formade, eller Pelota bidra till att minska trycket på framfoten, som fungerar särskilt hos kvinnor som bär höga klackar. Silikonmetatarsalinsatser gör att du kan lyfta foten med den tvärgående platta foten och samtidigt korrigera positionen för hallux valgus. I sin tur möjliggör användning av bandet för bunions du också återställa trepunkts fotstrycket och stärka dina muskler och förhindra en snedvridning av metatarsal ben. Ofta används och berömde behandling haluksów är hängslen som kan bäras dag och natt – eliminera smärta och förhindra en fördjupning av defekter, medan järnväg Hall Forte används vid bursit, samt rehabilitering efter operation för att avlägsna den snedvridning av ett finger. Det är den kirurgiska behandlingen som är slutgiltig i kampen mot hallux valgus. Det finns flera typer av behandlingar som utförs som en del av att ta bort denna obehagliga sjukdom. Den första av dessa är korrigeringen gjord på mjukvävnad, utförd med en liten grad av deformitet. En annan metod är Chevron osteotomi – utförs för hallux valgus, och den kilformiga eller halvsfärisk – involverar kil resektion. Scarf-metoden tillåter å andra sidan postoperativ behandling efter höft. För de första 6 veckorna måste du använda speciella korrigeringsskor.

Självklart, att bli av med problemet betyder inte att han inte kan konvertera. Du måste bära bekväma och välskötta skor.