Håravfall hos kvinnor

Hårförlust är ett problem som inte bara påverkar män men också kvinnor. Varje dag förlorar vi ca 100 hårstrån, vilket är normalt för naturligtvis, men när håret faller ut genom handfull, bör du tänka på vad som orsakar detta och hur kan hämma denna oundvikliga process. Av vilka skäl kan håret falla ut och vad ska baldingbehandling se ut hos kvinnor?

Hårväxtcykel

Hårsäckar alla kvinnor utsätts för cykliska och repetitiva förändringar med tillväxt tofsar sker i fyra upprepade successiva steg, bland vilka kan nämnas anagen (tillväxtfas), catagen (övergångsfas), telogen (vilofasen) och egzoegn (release fas platt) . I en situation där cirka 100 hår förloras varje dag, borde du inte oroa dig för det, för det är en helt naturlig process i samband med de ovannämnda faserna. Men om håret faller ut i stora mängder, bör lämplig behandling vidtas, men vi bör överväga vad som kan orsaka överdriven hårförlust.

Orsaker till överdriven håravfall hos kvinnor

Håret kan falla ut på grund av olika skäl, men bland dem som verkar mest sannolikt att nämnas särskilt stark stress, en historia av smittsam sjukdom, depression, tidigare verksamhet, tar vissa mediciner eller viktminskning processen, som kan associeras med för lite järn och vitaminer grupp B i daglig diet. Många kvinnor kan också hantera den så kallade alopecia areata, d.v.s. en situation där hår faller ut i en specifik region, dvs på baksidan av huvudet eller på toppen. Fram till nyligen troddes det att denna alopeci har en neurotisk eller genetisk bakgrund, men många studier har visat att det främst beror på autoimmuna störningar. För kvinnor kan överdriven håravfall också vara associerad med hormoner, särskilt under klimakteriet, vid hantering av hypotyroidism eller överaktiv sköldkörtel eller under graviditet. Hårförbränning har också en negativ inverkan på hårets tillstånd, ofta färgning av strängarna (i synnerhet deras blekning) och förekomsten av giftiga ämnen i kroppen.

Behandling av skallighet

För att undertrycka håravfall bör de ovan nämnda faktorerna elimineras i första hand, tack vare vilket hårets tillstånd kommer att förbättras avsevärt. Kampen mot överdriven förlust av strängar borde fortsätta tvåriktat, nämligen internt och externt. Det är värt att ta hand om en riktig kost rik på biotin, B-vitaminer och järn, att införa jäst, feta fiskar, liksom nässla och horsetail-te i dagens meny. När det gäller behandling av håravfall hos kvinnor externt bör nå för en speciell ampull, schampo, balsam och masker för håravfall, som lätt kan köpas på alla apotek och apotek. Men om efter att ha följt ovanstående råd kommer inte att märka några effekter på, så ska du gå till en hudläkare, som efter diagnos av orsaken kommer att genomföra lämplig behandling i form av specialiserade wcierek receptbelagt.