Nagelsvamp

Mykos är ett mycket vanligt problem som oftast attackerar fötterna. Tyvärr händer det ofta att det på grund av att det förekommer i fötterna, vilket inte alltid visas, ignoreras eller döljs – vilket givetvis inte löser det. Ledsen, men detta tillvägagångssätt är mycket olämpligt och oansvarigt, inte bara för sin egen hälsa och estetik, men också att fotsvamp är smittsam.

Hur känner man igen idrottsfot? Vilka är dess karakteristiska symptom?

Det är en mycket vanlig sjukdom när det gäller nagelsjukdomar, och dess symtom är märkbara nog att det är nästan omöjligt att ignorera dem. Spikplattan som täcks av sjukdomen ändrar sin färg och form och blir skört och sprött. Förändringar för att initialt röra sidorna av spik, som ändrar färg till gulbrun, men om de lämnas obehandlade sjukdomen kan inkludera växande del av nagelplattan, och flytta till nästa naglar. Med tiden går hela nageln bräcklig och spröd, liksom tydligt förtjockad – även i den utsträckning att skärningen blir en svår uppgift.

Vad är orsakerna till onychomycosis?

Fotsvamp kan fångas – det är sant, så du bör ägna särskild uppmärksamhet åt att vara barfota på offentliga platser, särskilt när det finns i dem en fuktig miljö som bidrar till spridning av svampar, kommer det här på grund av sådana platser som dusch, bad, pool, bastu. Det är därför betraktas som en person med en låg resistans, som till exempel lider av andra systemiska sjukdomar såsom diabetes, autoimmuna sjukdomar, eller hormonella störningar, och andra faktorer som gör motståndet är nedsatt kan lätt skaffa en sådan sjukdom som ett resultat av upphandlande . Dessutom kan infektionen naturligtvis leda till användning av samma skodon som den smittade personen bär. Det är därför värt att behålla korrekt hygien för att undvika denna sjukdom.

Hur man behandlar idrottsfot?

Självklart kan detta problem inte ignoreras, för om du får fler naglar eller fler beslag på enskilda naglar, kan problemet bli ännu svårare att bli av med. Behandlingen av onychomycos kräver mycket disciplin från patienten. När en läkare ser en sjuk nagel, kan han vanligtvis diagnostisera mycosis. Metod för behandling beror på sjukdoms svårighetsgrad. Om ändringen inte är för stor, är det ofta tillräckligt skivor, lotioner, färger eller svampdödande åtgärder, men om förändringar har ockuperat en stor del av kretsen kan vara nödvändigt att använda av orala antimykotika. Hur lång tid du behöver ta dessa mediciner beror på din glidnivå.

Mykos, speciellt av fötter, är en ganska vanlig sjukdom som tyvärr lätt är smittsam. Naturligtvis bör du alltid följa hygienreglerna och försiktighet, men i det fallet när det gäller infektion redan nödvändigt att gå till läkaren och börjar behandlingen, och följa dess rekommendationer.