Övningar för ben åderbråck

Åderbråck är en av de vanligaste sjukdomarna som drabbas av människor över fyrtiotalet. Höjningen till deras bildning är tyvärr genetisk, även om korrekt profylax och livsstil kanske inte tillåter deras förekomst. Hur man förhindrar åderbråck, och när de dyker upp – hur man tar bort åderbråck – det här är de viktigaste problemen med detta tillstånd.

Bildningen av åderbråck

Åderbråck bildas som ett resultat av genetiska förhållanden, men också en liten aktiv livsstil, vilket leder till problem med ventiler. De pumpar inte blod i sina ådror ordentligt. Ökande blodtryck orsakar att det pressar med ökande kraft på venerna i benen som expanderar. De återvänder inte till sin ursprungliga form och syns genom tunn, tätt hud som blåa, sneda linjer.

Typer av åderbråck

Spridningsåren som beskrivs ovan är så kallade primära åderbråck som uppstår med effektiva djupa vener på grund av stagnation. Faktorer som kan utlösa dem är graviditet, förstoppning, tyngdlyftning eller arbete som kräver många timmar stående.

Å andra sidan är åderbråck orsakad av en djup veneclusion, vilket ökar blodflödet i ytliga vener. De är resultatet av en historia av trombos, skador på ventilerna i djupa vener eller stabbning.

Symtom före åderbråckssjukdom

Ofta försummar vi de första symptomen på åderbråck, under tiden är det i den så kallade Under pre-weevilperioden, som manifesterar sig i känslan av trötta och tunga ben som sväller runt anklarna, kan du motverka dem genom att ändra dina vanor. Venösa vener uppträder på benen, och svår smärta i benen bestäms av venös claudication. Huden över anklarna är mycket svår, och de sår som är svåra att läka kan förekomma på underbenen.

Anti-varicose profylax

När du utför ett yrke där mycket står eller sitter och vet om förekomsten av åderbråck i din familj är det värt att ta hand om en riktig livsstil som förhindrar utvecklingen:

  • Täta förändringar av positionen under arbetet.
  • släppa övervikt
  • Avgång från att ha fasta strumpor, knähöjder eller strumpor med snäva vattendrag.
  • går i bekväma skor, utan höga klackar;
  • Användning av en diet rik på fibrer och C-vitamin
  • minska eller sluta röka och dricka alkohol

Behandling av åderbråck

Beroende på diagnos och typ av åderbråck, kan metoder för behandling av sjukdomen vara konservativa, inklusive frekvent vila med ben upp och bära speciella tourniquets, såväl som farmakologiska vid användning av vasokonstriktormedicin.

De operativa metoderna för att ta bort åderbråck är:

  • strippning – Babcock-metoden, under vilken huvudvenen avlägsnas och grenarna som lämnar den – dess nackdel är ärren som bildas efter många snitt.
  • Minifokokomi – Metoden för Miller och Varady – med att ta bort venöst stammen med små sektioner.
  • cryostripping – La Piverte-metoden som involverar införandet av en sondspets kyld med kväveoxid i venerna, varigenom venen klistrar på den och sträcker sig stycke för bit;
  • skleroterapi – en icke-kirurgisk metod för behandling av åderbråck genom att injicera i venen agenten som får sina väggar att smälta.

Den icke-invasiva och smärtfria metoden för att ta bort EVLT åderbråck väljs oftare av patienter under de senaste åren.