Reglerna för hälsosam viktminskning

Många människor, särskilt när sommaren kommer, tar på sig bantning. Det visar sig dock att detta inte är så enkelt och de spektakulära effekterna slutar efter en restriktiv diet, högst en återgång till den tidigare vikten, om inte för att öka den. Så vad är de vanligaste misstag som görs under viktminskning? Vad man ska göra för att undvika yo-yo-effekten.

De vanligaste misstagen i viktminskning – vad ska du inte göra?

Du måste börja med det faktum att kost är helt enkelt ett sätt att äta och är felaktigt förknippad med bantningsprocessen. Naturligtvis kan en rationell kost leda till viktminskning om du tidigare har gjort näringsfel. Ta upp viktminskningen, vissa ingredienser från kosten elimineras ofta. Samtidigt är det nödvändigt att ge kroppen både protein, fetter och kolhydrater. Naturligtvis kan du inte glömma vitaminer, makro och mikrodelar. Naturligtvis måste du eliminera helt skadliga ämnen eller åtminstone minska konsumtionen till det maximala. Förutom den totala elimineringen av proteiner, fetter eller kolhydrater är det vanligaste misstaget att leverera för få kilokalorier till kroppen. Detta resulterar i en signifikant frisättning av metabolism och fettlagring. Även om du i första hand tappar vikt genom att förlora vatten och muskelmassa från kroppen, blir det vid en tidpunkt, eftersom kroppen försvarar sig mot svält. Den långsammare ämnesomsättningen, trots den begränsade restriktiva bantningsdieten, är på något sätt ihågkommen av kroppen, som smälter på samma sätt, trots den ökade kaloriförsörjningen. Detta leder till en yo-yo effekt. Ett annat misstag är missbruk av kostfiberintag, liksom andra substanser som ska stimulera tarmperistalitet. Detta leder till den totala ämnesomsättningen dysreglering och kronisk förstoppning och diarré, och förlust av kroppsvatten och bristfällig i vitaminer, speciellt vitamin A och vitamin B12, som i detta fall elimineras med avföringen.

Hälsosam viktminskning – använd dietisttjänsterna eller följ de grundläggande reglerna

Efterfrågan på kilokalorier beräknas utifrån BMI, såväl som livsstil, med hjälp av lämplig omvandlingsfaktor. Ålder beaktas också. Dietitianen kontrollerar också kroppens sammansättning, dvs mängden vatten, muskelmassa och fett i kroppen när man bestämmer en diet. På grundval av detta, liksom de grundläggande resultaten av forskning, till exempel när det gäller livsmedelsallergi, är det möjligt att bestämma vilken kost som passar för en given person. Om du lider av en matallergi eller någon kronisk sjukdom är det till och med nödvändigt att besöka en dietist om du vill bli av med övervikt. Men friska människor kan prova en självständig diet, enligt de grundläggande reglerna. De viktigaste av dessa äter oftare, men mindre. Ofta i stället glädjer vi oss om att vara fulla, vilket begränsar antalet måltider. Det är ett enkelt sätt att lagra fett och överskott av vatten genom dåliga matvanor. Det är bäst att äta 5 gånger om dagen. Grönsaker och frukter ska ätas med varje måltid, 5 gånger om dagen. Du bör inte konsumera mer än en portion kött om dagen. Rör köttet utan fett eller laga ånga så ofta som möjligt. Varje måltid bör ge en del protein, komplexa kolhydrater, och två gånger om dagen bör tillsättas till måltider vegetabiliska fetter, helst för sallader. Som alla vet är det minst konsumerar enkla sockerarter, som är ansvariga för plötsliga attacker av hunger, eftersom den första orsaken explosion av insulin i blodet, och sedan en snabb nedgång och plötslig hunger. Det är bra att inkludera fisk i kosten, som är en rik källa till omega-3, som lax, makrill eller tonfisk. Fettmatar som innehåller transfetter, som är en enkel väg till ateroskleros, måste emellertid helt uteslutas. Grunden är att äta frukost, eftersom på morgonen väcker ämnesomsättningen och inte äter för sent och inte snackar på natten. Naturligtvis borde du dricka mycket vatten som tar bort toxiner från kroppen – ca 1, 5 – 2 liter, och på sommaren ännu mer. Du måste också sova eftersom den störda hormonekonomin också leder till störningar i metabolism och viktökning. Det här är de grundläggande reglerna du behöver veta.

Bränna kalorier eller viktminskning

Det finns några sätt att bränna snabbare. Du bör dock inte överdriva det. Det är värt att dricka 1 kopp utan socker per dag. Du kan hjälpa en yoghurt som innehåller levande bakterier och har en gynnsam effekt på tarm peristaltik, och frukt och grönsaker är en källa av kostfiber, men får inte förbruka mer än vad som rekommenderas, dvs ej mer än 30 g. Mängden av komponenten i respektive produkter finns i kaloribord samt på etiketter. Du kan också kontakta en dietist. Brinnande kalorier stöder naturligtvis också fysisk aktivitet. Det är värt att spendera minst 40 minuter om dagen. De behöver inte vara intensiva övningar, det kan gå eller gå nordiskt, eller till och med en vanlig promenad. Men om du vill väsentligt gå ner i vikt till en rationell diet måste du ta med aerob träning. Cykling och simning är bra exempel.

Hälsosam och rationell näring är nyckeln till en tunn figur. Därför är det värt att följa reglerna ovan.